Lys på badet

Badet trenger stemningsfullt lys for avslapning, men også kraftig nok lys til at du får unnagjort morgenstellet.

Fordi badet er et våtrom, er det også strengere tekniske krav til belysningen du bruker her.

Inspirasjon: Se alle våre baderomslys

 

Fleksibelt baderomslys

Det er viktig å velge baderomslys som har god lyseffekt og fargegjengivelse. En taklampe som ligger tett opptil taket eller downlights gir godt allmennlys, mens gode lamper rundt speilet gir arbeidslyset du trenger for å stelle deg.

Flere små lyskilder sprer lyset bedre enn noen få store. De gir deg også fleksibiliteten du ønsker deg på badet. Med en dimmer kan du samtidig skape en avslappende stemning når du måtte ønske det.

 

Alternativer til downlights

For deg som ikke ønsker downlights, har vi et godt utvalg i baderomsplafonder, utenpåliggende spoter og andre typer baderomslys. 

Inspirasjon:Se noen av våre danske designeres nyeste produkter

 

Sikkerhet er ekstra viktig på bad

Badet er et våtrom som deles opp i soner ut fra avstand til vannkilde. De ulike sonene har forskjellige krav til hvor vanntette baderomslysene må være.

Har du downlights mot yttertak, snakk med din elektriker. Dette kan ofte skape fukt- og kondensproblemer fordi varme og kalde flater møtes. I slike tilfeller er baderomslys som ligger helt inntil taket eller spoter med IP44 mer hensiktsmessig enn innfelte downlights.

Velg IP44

Hva som er lov og hva som er lurt, er to ulike ting. Det sikreste er å velge IP44 selv om sonen ikke krever det. Snakk med din fagmann eller oss om baderomslys før du kjøper lamper. Vi tar sikkerheten til kundene våre på alvor.