Taklamper

Taklamper spiller ofte hovedrollen i å lyse opp et rom. Når du går inn i et rom og skrur på lyset er det som regel lampen i taket du skrur på, den gir det vi kaller rommets allmennbelysning. Taklamper egner seg svært godt til akkurat dette fordi et lyspunkt som sitter høyt oppe vil spre lyset godt i hele rommet. Man har derfor ofte taklamper i de aller fleste av husets rom, og det finnes ulike typer lamper til ulike formål.

 

Takplafonder er lamper som sitter helt opptil taket, og det er derfor disse som sprer lyset aller best i rommet. En takplafond brukes i mange rom: Enkle versjoner er praktiske i boder og små ganger, større varianter brukes mye på barnerom, kjøkken, soverom eller på hjemmekontoret. Det finnes også mer dekorative varianter som er fine i stua. Plafonder med innebygget LED gir lavt strømforbruk og lang levetid på lyskilden - et godt valg på steder der lyset står på ofte.

 

Taklamper som henger ned fra taket deler vi i to grupper: takpendler og lysekroner. En takpendel er gjerne en litt enklere designet lampe og for de aller fleste lamper i denne kategorien peker lyskilden nedover. De kan være i metall og styre mesteparten av lyset ned på en bord- eller benkeplate, eller de kan være i glass som lar lyset slippe gjennom og på den måten bidrar til å lyse opp en større del av rommet. Lysekroner er gjerne mer dekorative lamper som er viktige dekorative elementer i rommet også når de ikke lyser. Både lysekroner og takpendler brukes mye over spisebord eller salongbord, i trappeoppganger eller som allmennbelysning i rom med litt ekstra takhøyde.

 

Hos Christiania Belysning finner du et bredt utvalg av taklamper, enten du er ute etter en enkel lampe til en utleiehybel eller lekre designlamper som PH Kongle. Mange av lampene kan du se i våre fysiske butikker, og et enda større utvalg er tilgjengelig her i vår nettbutikk.

Flere filtre+ Færre filtre-
Sortering
Prisramme
Leverandør
Designer
Kategorier